Del småbärgningar

GT den 9 okt – 70

Östtysk på grund vid Slite..

Det östtyska fiskefartyget Pottwol gick på grund utanför Slite på torsdagen. Fartyget råkade gå på fel sida om en prick och fick skrapning i botten men åkte sedan av farten från grundet igen. Man ville för säkerhets skull försäkra sig om att några alvarliga skador uppstått och man begärde dykarundersökning. Bogserbåten Pilen skulle gå ut men hade fått motorfel varför östtysken istället fick gå in till Pilen. Fiskefartyget hade dock klarat sig utan allvarliga skador.

GA 27 okt -70

Grundstötning

Norska motorfartyget Hjelmen gick på söndagen på grund på ingående till Ronehamn. Hjelmen kunde ta sig av grundet igen för egen maskin och komma in i hamnen. På måndagen gjorde dykare från bogserbåten Pilen en undersökning. Man konstaterade att Hjelmen inte fått några alvarliga skador. Hjelmen kan därför fortsätta resan som planerat sedan man lastat björkved.

 

GT 17 feb -71: Läckande fartyg till Slite… Den tyska 1400 – tonnaren Nordlift 2, kom på tisdagsmorgonen in till Slite med svår slagsida. Fartyget var på resa från Tyskland till Ventspils när den fick en läcka i en ballasttank. I Slite reparerade personal från Rederi AB Pilen med hjälp av en cementkonstruktion läckan. Nordlift kunde efter två dygn i Slite fortsätta sin resa.

 

GT 16 mars -71 Danska haverier… Två av de Skagen trålare som fiskar vid Gotland har fått smärre haverier och ligger nu i Storungs. Den ene har fått en tross i propellern. Dykare från Bogserbåten Pilen kommer att ta bort trossen. Den andre trålaren har kört sönder en hjälpmotor. Som marinvarvet i Fårösund jobbar med.

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.10 | 17:19

Hej!
Jag var en i besättningen som fick vara kvar under hela grundstötningen. Vårt huvudsakliga uppdrag var att hantera länspumparna 24/7.

...
09.09 | 13:03

Hej igen. Om du hänvisar till min bok så är det ok.

...
09.09 | 12:45

Hej!
Beklagligt att de har hänt.
Skall jag ta bort allt eller ändra så det hänvisar till din bok?
väntar på ditt svar....

...
09.09 | 12:39

Lennart Hansson minns på FB om jagaren Södermanlands grundstötning 1968.
Texten är stulen direkt ur min bok: En lång sjömans korta karriär på haven o s v.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS