GT den 9 okt – 70

Östtysk på grund vid Slite..

Det östtyska fiskefartyget Pottwol gick på grund utanför Slite på torsdagen. Fartyget råkade gå på fel sida om en prick och fick skrapning i botten men åkte sedan av farten från grundet igen. Man ville för säkerhets skull försäkra sig om att några alvarliga skador uppstått och man begärde dykarundersökning. Bogserbåten Pilen skulle gå ut men hade fått motorfel varför östtysken istället fick gå in till Pilen. Fiskefartyget hade dock klarat sig utan allvarliga skador.

GA 27 okt -70

Grundstötning

Norska motorfartyget Hjelmen gick på söndagen på grund på ingående till Ronehamn. Hjelmen kunde ta sig av grundet igen för egen maskin och komma in i hamnen. På måndagen gjorde dykare från bogserbåten Pilen en undersökning. Man konstaterade att Hjelmen inte fått några alvarliga skador. Hjelmen kan därför fortsätta resan som planerat sedan man lastat björkved.

GT 17 feb -71: Läckande fartyg till Slite… Den tyska 1400 – tonnaren Nordlift 2, kom på tisdagsmorgonen in till Slite med svår slagsida. Fartyget var på resa från Tyskland till Ventspils när den fick en läcka i en ballasttank. I Slite reparerade personal från Rederi AB Pilen med hjälp av en cementkonstruktion läckan. Nordlift kunde efter två dygn i Slite fortsätta sin resa.

GT 16 mars -71 Danska haverier… Två av de Skagen trålare som fiskar vid Gotland har fått smärre haverier och ligger nu i Storungs. Den ene har fått en tross i propellern. Dykare från Bogserbåten Pilen kommer att ta bort trossen. Den andre trålaren har kört sönder en hjälpmotor. Som marinvarvet i Fårösund jobbar med.

Senaste kommentaren

25.11 | 20:57

testa
stig.stigfinnare@live.se
sjogubben@gmail.com

24.11 | 21:19

sjogubben@gmail.com

24.11 | 16:54

Min pappa jobbade med både Hera och Juno på Neptun samt hade kontor i Gåshaga på Lidingö från -76 eller -77 till -87. Det vore fantastiskt om jag kunde hitta nån som jobbade med honom under den period

17.10 | 20:17

Vad fint om tavlan var rädd om den och stolt över din farfar

Dela den här sidan